050 889 8941
Замовлення до кошику

Акумулятори концерну Exide Technologies для застосування в установках перетворення енергії альтернативних джерел

Ви хочете вибрати АКБ, так ознайомтеся з історією виникнення та розвитку компанії Exide Technologies:


Початок кар'єрного зростання відомого виробника свинцево-кислотних АКБ (СК АКБ) датується 1888 роком. Саме тоді було створено Electric Storage Battery Company. Завдяки цій компанії і почалася вся історія розвитку постачання акумуляторів у різні країни світу. Розробки у цій сфері не стояли дома. З 1898 відзначаються спроби використання АКБ виробника ESB для підводних човнів. Наступним кроком стає виробництво спеціальних акумуляторів великої ємності марки Exide. Вони характеризувалися незначною вагою та габаритами. Сталася ця подія у 1900 році. Незабаром такі батареї починають використовуватися в автомобілях марки Кадилак, які були забезпечені запуском двигуна від електричного акумулятора.. 

Багато значних, світових подій були пов'язані саме з АКБ ESB. Це ж стосується і першого польоту на місяць, який було здійснено 1969 року. Для його здійснення були розроблені спеціальні батареї, які підтримували роботу місяцехода NASA. 

1994-95 роки мали велике значення для виробника батарей СК. Адже компанія об'єдналася з іншими світовими виробниками Sonnenschein, DETA, Hagen, Tudor, Fulmen, GNB Technologies. А вже з 2000 року створено величезний, потужний концерн Exide Technologies. На сьогоднішній день – це один із провідних виробників батарей свинцево-кислотного типу. 


Оскільки концерн – величезне підприємство, його структура має кілька підрозділів. Загалом компанія налічує близько 40 заводів.:

·   11 виробляють промислові акумулятори;

·   12 – переробляють сировину;

·   17 випускають стартерні АКБ.

Всі заводи мають багаторічний досвід робіт, який дозволяє якнайкраще справлятися з поставленими завданнями, випускати першокласну продукцію..


2010 року було вирішено перейменувати заводський підрозділ компанії на GNB Industrial Power. Воно займається випуском батарей стаціонарних та тягових. У широкому асортименті випускається продукція марок Sonnenschein, Sprinter, Classic, Marathon, Tudor, Deta, Powerfit, Liberator.

Об'єднання Exide Technologies – досить солідне підприємство, відоме у багатьох країнах світу. Із 89 країнами вже існує співпраця. З багатьма електроенергетичними, телекомунікаційними компаніями налагоджені добрі стосунки. Підтримується зв'язок з виробниками техніки з електротяги та установок безперебійного живлення. Найновіші технології, багаторічний досвід, кваліфіковані спеціалісти, якісна сировина дозволяють компанії випускати першокласну продукцію. Лідируючі позиції на ринку техніки повністю виправдані. Асортимент батарей вражає, а їхня якість виправдано має світовий рівень.

 

Свинцево-кислотні АКБ: види, технології виробництва, модельний ряд 


Свинцево-кислотні акумулятори є найпоширенішими. Вони мають велике економічне значення та високий технічний рівень. Існує 3 групи СК АКБ:         


I. Відкриті акумулятори. Це переважно скляні, ебонітові або дерев'яні відкриті баки із встановленими усередині, звареними між собою пластинами. Установки такого типу затратні, завдають шкоди навколишньому середовищу. Саме тому виробництвом відкритих АКБ ніхто не займається. Можливості сучасної техніки, інноваційні розробки дозволяють якнайкраще використовувати сировину та мінімізувати відходи. Тому з'являється можливість випуску закритих батарей, що мало обслуговуються..  

II. Закриті малообслуговувані АКБПоєднання GNB Industrial Power спеціалізується на випуску СК АКБ закритого типу. На ринках їх можна знайти під маркою Classic. Це прилади з корпусом з міцного пластику, всередині якого встановлюються негативно і позитивно заряджені пластини. Установка закрита кришкою та абсолютно герметична. Є лише кілька отворів. Завдяки їм виводяться продукти газоутворення, запроваджується електроліт, вимірюється температура.  

III. Герметизовані батареї, що не обслуговуються, з регулювальним клапаном (VRLA). Вони досить практичні, оскільки не вимагають додавання води. Такі системи мають внутрішню рекомбінацію газів. Герметизовані батареї розробляються за двома технологіями. 


1. Технологія dryfit включає установки на основі гелеподібного електроліту, що забезпечує максимальну рекомбінацію води. Запас речовини у пристроях становить близько 20%, що забезпечує безперебійну роботу у широкому температурному діапазоні. Сплави грат електродів леговані оловом та кальцієм. Позитивно заряджені пластини можуть бути намазного або трубчастого (панцирного) типу. Розроблена ще 1957 року, вона й досі приносить величезний успіх у конструюванні. Низьке газовиділення, стійкість до глибоких розрядів, відсутність внутрішніх коротких замикань роблять технологію затребуваною та надійною. СК АКБ за технологією dryfit випускаються під маркою Sonnenschein


2. Технологія AGM заснована на виготовленні акумуляторів із рідким адсорбованим електролітом. Як резервуар і пористий сепаратор використовується спеціальний скловолоконний матеріал. Саме він здатний електрично поділяти металеві пластини. Бак пристрою не має вільного простору, а його кришка має отвор і клапан надлишкового тиску. Батареї технології AGM не потребують обслуговування, вони надійні та зручні у використанні. Встановлюються у стелажі чи шафи. Марки, під якими випускаються АКБ технології AGM – це Sprinter, Absolyte, Marathon, Tudor та Powerfit.


Більше наочно ознайомитися з видами АКБ, технологіями, марками, моделями можна, переглянувши малюнок 1. Також варто зазначити, що вказані на малюнку серії акумуляторів виробника Exide Technologies використовуються тільки в напрямку альтернативної енергетики та відновлюваних джерел енергії.


Рисунок 1. Свинцово-кислотные аккумуляторы производства Exide Technologies


GNB Industrial Power вже тривалий час займається випуском батарей із різних технологій виготовлення. Діапазон ємностей становить 1-12 000 Ач. Це дозволяє компанії конкурувати з іншими великими виробниками і показувати високі результати власного виробництва. Тільки якісні, безпечні, продуктивні акумулятори представлені концерном на світових ринках техніки..

 


Закриті малообслуговувані АКБ марки Classic

Акумулятори Classic розробляються на основі рідкого електроліту. Найчастіше областю для застосування закритих АКБ є фотоелектрика. Установки досить прості, але водночас надійні. Все завдяки сплавам із низьким вмістом сурми. У зв'язку з цим часто обслуговування апаратів не потрібно. Конструкція батарей Classic включає плоскі намазні або позитивні трубчасті пластини, які встановлені в прозорий ударостійкий пластиковий контейнер. Між собою пластини розділені мікропористим сепаратором. Установка має кришку з отворами. Може представлятися як блоку чи окремих елементів. АКБ із трубчастою позитивно зарядженою пластиною мають досить непоганий циклічний ресурс у 2000 циклів. Використовуються в промисловості, установках зв'язку, на залізниці, в джерелах безперебійного живлення, в електротранспорті.


Classic Energy Bloc


Ця модель – яскравий приклад класичної технології виробництва АКБ на основі рідкого електроліту. Основний елемент конструкції – позитивна намазна пластина квадратної форми. Вона легована, має спеціальний склад. Це дозволяє досягти корозійної стійкості, великої кількості циклів заряду-розряду, максимально тривалого терміну експлуатації. Максимально можлива ємність батареї Energy Bloc коливається не більше 30-340 Ач. Час експлуатації за умови дотримання правил та норм становить 15 років. Це найбільш оптимальний варіант для частих та коротких розрядів. Прилад досить компактний, що є однозначною перевагою, має непоганий дизайн. Energy Bloc – моноблок з максимальною напругою 6 та 12 Вольт. Застосовується він у телекомунікаційних установках, апаратах зв'язку, в аварійному освітленні, на залізницях, для джерел безперебійного живлення.


Classic EnerSol T


Ця модель також розроблена з використанням рідкого електроліту. Прилад працює завдяки позитивно зарядженій пластині трубчастого типу, що дозволяє максимально збільшити кількість циклів заряджання та розряджання. Випускається модель як окремих елементів. Номінальна ємність порядку 370-1250 Аг. Циклічність до 1500 разів. Використовується в промислових вітряних та сонячних установках середніх потужностей, а також для автономного електропостачання заміських котеджів. 

Classic OPzS Solar


АКБ OPzS Solar функціонує завдяки позитивному електроду трубчастого типу, що взаємодіє з електролітом у рідкому стані. Основа пластини – жорсткий гребінець зі свинцю. Як негативний електрод використовується плоска намазна пластина. Між ними встановлюється сепаратор із мікропористих, кислостійких листів. Виконані вони із спеціального матеріалу. Корпус акумулятора виконаний із прозорого ударостійкого пластику. Максимально можлива ємність АКБ – це 50-12000 Аг із циклічним ресурсом у 2000 разів. Виробник випускає АКБ у вигляді моноблоків з окремими елементами 2 Ст. Номінальна напруга 6 або 12 Вольт. Використовується OPzS Solar в установках перетворення енергії Сонця великих та середніх потужностей. Також з метою електроживлення засобів зв'язку та залізниць.


Герметизовані батареї, що не обслуговуються, технології dryfit

До акумуляторів із желеподібним електролітом відноситься продукція під маркою Sonnenschein. У конструкцію входять позитивні намазні чи трубчасті пластини. Для сплавів електродів проводиться легування оловом та кальцієм. Завдяки цьому можна збільшити циклічний ресурс до 1600 циклів. Діапазон ємностей – 6-3500 Аг. Батарея за технологією dryfit може бути представлена у вигляді моноблоку або окремих елементів. Вона стійка до розряду, відмінно функціонує при малих струмах, не вимагає спеціального обслуговування, не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Технологія представлена 4 серіями АКБ: Sonnenschein A600 Solar, Sonnenschein PowerCycle, Sonnenschein Solar, Sonnenschein Solar Block. Їхня установка проводиться на спеціальні стелажі або шафи. АКБ Sonnenschein зберігаються тільки у вертикальному положенні. Без підзарядки можуть стояти лише деякий час. Акумулятори, що не обслуговуються, можуть зберігатися до 17 місяців при 20°C. Герметизовані акумулятори, що не обслуговуються, з клапаном надлишкового тиску застосовуються в установках резервного живлення. Вони абсолютно безпечні та екологічно нешкідливі.
Номінальна ємність апарату становить 180 Ач. Максимальний термін його експлуатації – 20 років за зовнішньої температури 20°C та за умови постійної підзарядки. Час зберігання без заряджання за умови 20°C становить 2 роки. В основі пристрою – електроліт у желеподібному стані. АКБ чудово підходить для складних кліматичних регіонів. Ненадійне енергопостачання їй нічим не загрожує. Для встановлення потрібні спеціальні стелажі або шафи. Найчастіше використовується для апаратів в галузі телекомунікаційних послуг, у пристроях зв'язку, для ДБЖ, у виробництві та розподілі електричної енергії. Експлуатується в сонячній енергетиці, вітряній енергетиці та на залізниці. Номінальна ємність у середньому 6,6-230 Ач. Максимально можлива кількість циклів – 800. В основі акумулятора – позитивно і негативно заряджені плоскі пластини намазного типу. Батареї Solar виготовляються переважно як моноблоків, номінальна напруга яких становить 12 Вольт. Ця серія розроблена спеціально для експлуатації в системах перетворення енергії Сонця, які мають невелику потужність. Застосовуються АКБ Sonnenschein Solar у системах перетворення енергії Сонця, у заміських будинках, автономних апаратах невеликих потужностей. Номінальна ємність апаратів Solar Block 60-330 Аг. Циклічні можливості до 1200 прогонів зарядки та розрядки. Найчастіше це моноблоки з номінальною напругою 6 чи 12 Вольт. Solar Block – дуже надійна та енергоємна батарея. Використовується в системах із середніми потужностями. Ідеально підходить для перетворення сонячної та вітряної енергії на електроенергію. Також застосовується для сонячних панелей середніх потужностей, морських буїв, яхт, метеостанцій..  

Sonnenschein A600 Solar


Номінальна ємність представленої моделі становить 240-3500 Аг. Максимальна кількість циклів – 1600. За основу конструкції взято позитивно заряджену пластину трубчастого типу. Саме завдяки їй герметизований акумулятор може виробляти велику кількість циклів заряду та розряду. Необслуговуваний, стійкий до повного розряду, A600 Solar є екологічно безпечним і абсолютно нешкідливим. Такий акумулятор призначений для використання при високих потужностях та величезному ступені циклічності. Він добре справляється з перетворенням енергії відновлюваних джерел на електричну. Досить часто використовується для автономних джерел струму на сонячних чи вітряних електростанціях острівного типу. Застосовується на об'єктах розподілу електроенергії та зв'язку, на залізницях, у системах безпеки. 


Sonnenschein PowerCycle 



Номінальна ємність апарату становить 180 Ач. Максимальний термін його експлуатації – 20 років за зовнішньої температури 20°C та за умови постійної підзарядки. Час зберігання без заряджання за умови 20°C становить 2 роки. В основі пристрою – електроліт у желеподібному стані. АКБ чудово підходить для складних кліматичних регіонів. Ненадійне енергопостачання їй нічим не загрожує. Для встановлення потрібні спеціальні стелажі або шафи. Найчастіше використовується для апаратів в галузі телекомунікаційних послуг, у пристроях зв'язку, для ДБЖ, у виробництві та розподілі електричної енергії. Експлуатується у сонячній енергетиці, вітряній енергетиці та на залізниці.

Sonnenschein Solar


Номінальна ємність загалом 6,6-230 Ач. Максимально можлива кількість циклів – 800. В основі акумулятора – позитивно і негативно заряджені плоскі пластини намазного типу. Батареї Solar виготовляються переважно як моноблоків, номінальна напруга яких становить 12 Вольт. Ця серія розроблена спеціально для експлуатації в системах перетворення енергії Сонця, які мають невелику потужність. Застосовуються АКБ Sonnenschein Solar у системах перетворення енергії Сонця, у заміських будинках, автономних апаратах невеликих потужностей.

 

Sonnenschein Solar Block


Номінальна ємність апаратів Solar Block 60-330 Аг. Циклічні можливості до 1200 прогонів зарядки та розрядки. Найчастіше це моноблоки з номінальною напругою 6 чи 12 Вольт. Solar Block – дуже надійна та енергоємна батарея. Використовується в системах із середніми потужностями. Ідеально підходить для перетворення сонячної та вітряної енергії на електроенергію. Також застосовується для сонячних панелей середніх потужностей, морських буїв, яхт, метеостанцій.. 


Герметизовані батареї технології AGM, що не обслуговуються.

АКБ технології AGM відмінно підходять для встановлення перетворення енергії Сонця або будь-якої іншої відновлюваної енергії. Це герметизовані установки, що працюють завдяки надлишковому клапану. Пристрій складається з позитивних та негативних пластин, які поділяються сепаратором зі скловолоконного матеріалу. Корпус батареї виготовлений з непрозорого поліпропілену підвищеної удароміцності. Кришка, залежно від моделі, може мати один або кілька отворів. Саме через них запроваджується електроліт. Сепаратор виконаний зі скловолокна, завдяки якому здійснюється функція поділу пластин та створення резервуару для електроліту. Для встановлення приладу потрібно придбання спеціальних стелажів або шаф.

Батареї технології AGM для джерел безперебійного живлення представлені маркою Sunlyte.

Sunlyte 12-5000Х

Батарея представлена моноблоком з максимальною напругою 12 Вольт і ємністю 100 Ач. Вага приладу приблизно 32 кг. Sunlyte 12-5000Х має корпус із посиленого поліпропілену, вмонтовані матричні скловолоконні сепаратори, електричні висновки з мідних сплавів, негативні та позитивні пластини з якісних сплавів різних хімелементів. Батарея проста в експлуатації, монтажі. Вона не вимагає доливання води протягом усього часу роботи.

Акумулятор Sunlyte 12-5000Х має безліч переваг:

·    робота в будь-якому положенні;

·    відсутність продуктів виділення (газів);

·    нормальне функціонування при зниженому внутрішньому тиску та неповній зарядженості;

·    стійкість до перепадів температур;

·    низький самостійний розряд.

Апарат має відмінні технічні характеристики, які роблять акумулятор продуктивним, надійним, безпечним. СК АКБ технології AGM дуже популярна, оскільки легко підходить для систем безперебійного живлення, використання в домашніх умовах та на виробництві.   

 

АКБ у сфері альтернативної енергетики: якого виробника вибрати, де здійснити покупку?


Ринок сучасних технічних новинок пропонує широкий асортимент будь-якої бажаної продукції. Найрізноманітніші пристрої, апарати, системи, виробники за різними цінами. Що вибрати, для яких цілей та за яку ціну – вирішувати самому споживачеві.


В галузі альтернативної енергетики найчастіше використовують свинцево-кислотні акумулятори. Для цього є безліч причин, серед яких відмінні характеристики, продуктивність, надійність, довговічність. Питання лише у марці, виробнику.


Останнім часом величезною популярністю користуються АКБ німецького виробництва. Exide Technologies є однією з провідних компаній з постачання СК АКБ. У той же час, в широкому асортименті представлені батареї, випущені в Китаї. Найпоширенішими вважаються такі китайські виробники, як Challenger, Prologix, Merlion, Ritar, Frime, Gemix, Ventura. Вони так само, як і німецькі постачальники, випускають акумулятори за технологією AGM та гелеві АКБ. Тим не менш, німецькі моделі мають ряд переваг:

·       Великі ємнісні діапазони;

·       Максимально можлива циклічність;

·       Нормальне функціонування як при низьких, так і за високих температур;

·       Різноманітні, в тому числі компактні, габарити;

·       Безпека, екологічність, простота експлуатації;

·       Тривалий гарантійний період;

·       Якісні матеріали корпусу та пластин;

·       Відмінна стійкість до циклів заряду-розряду;

·       Тривалий термін служби.

Єдиним, на перший погляд, недоліком німецьких серій батарей є їхня ціна. Вона може в рази перевищувати вартість китайських АКБ, але чи так це насправді? Давайте спробуємо разом у цьому розібратися і порахуємо вартість різних типів АКБ за рівних умов експлуатації на тривалий період часу (адже ми не на один рік купуємо акумуляторну батарею, вірно?).

 

Припустимо наступне завдання від клієнта з такими вихідними даними:

°         Навантаження – 1000Вт,

°         Напруга на АКБ – 48В,

°         Час автономії – 10 годин,

°         Термін служби АБ – 5 років (1800 циклів).

 

Виходячи з перерахованих вище параметрів запропонуємо кілька варіантів вирішення поставленого завдання від Замовника, а саме:

1.     Китайська АКБ технології AGM

2.     Китайської АКБ технології GEL

3.     Sonnenschein PowerCycle

4.     Sonnenschein A600 Solar

 

Представимо варіанти рішення у вигляді таблиці з основних параметрів АКБ, у тому числі вартість кожного з типу АКБ та їх кількості. 

Тип / Серія АКБ

Напруга АКБ, В

Кількість циклів, DOD 60%

Кількість АКБ на строк служби 5 років (1800 циклів)

Загальна вартість АКБ на строк служби 5 років, USD

Китайська АКБ технологія AGM

12

300

40

15800

Китайська АКБ технологія GEL

12

700

20

7540

Sonnenschein A602/370 Solar

2

2400

24

6702

Sonnenschein PowerCycle

12

1600

12

6520

 

Порівняння результатів наочно показує, що з використанні АКБ в циклічному режимі терміном від 5 років, Замовнику вигідно користуватися німецькими акумуляторами концерну Exide Technologies, т.к. вони мають більшу кількість циклів та відповідно термін експлуатації. На довгострокову перспективу значно заощаджує кошти.

Купити надійний, якісний акумулятор свинцево-кислотного типу можна в інтернет-магазині TOPtrade. Величезний вибір, доступні ціни, можливість доставки зроблять покупку приємною та корисною одночасно. Для отримання більш детальної інформації про перелічені акумулятори концерну Exide Technologies звертайтесь до менеджерів інтернет-магазину TOPtrade.com.ua. Вони нададуть всю необхідну інформацію та допоможуть вибрати потрібну модель батареї. Легко, швидко, доступно!


Корзина покупок
Ваш кошик порожній!